Cobalt boren, prima voor hardere staalsoorten

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders | Molders Media
  • Geplaatst in Cobalt boor
Cobalt boren, prima voor hardere staalsoorten

We spreken van cobalt boren wanneer we het hebben over een rechtsnijdende boor type N die beschikt over een snijhoek van 135 graden. Bovendien zijn cobalt boren steevast uitgerust met een splitpoint en betreft het een geslepen boor van m35 staal. Uiteraard beschikt ze over 5 procent cobalt. De splitpoint waar de cobalt boor mee is uitgerust betreft eigenlijk een speciale punt die de boor centreert. Dit zorgt er voor dat je niet het risico loopt om uit te lopen op je werkstuk. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van cobalt boren zijn er wel een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. Belangrijk om weten is bijvoorbeeld dat het steeds wordt aangeraden om gebruik te maken van snijolie. Heb je te maken met moeilijk te verspanen metaal en wil je graag weten wat cobalt boren precies voor jou kunnen betekenen? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en kom er alles over te weten in dit artikel!

Wanneer gebruikmaken van cobalt boren?

Er zijn verschillende situaties aan te halen waarin gebruikmaken van cobalt boren zeer interessant kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld moet gaan werken met hardere soorten staal zoals RVS, koper, brons, messing en gietijzer is dat beslist het geval. Bovendien is gebruikmaken van een cobalt boor ook bijzonder geschikt om te boren onder hoge belasting. De unieke kwaliteit waar een cobalt boor over beschikt zorgt er namelijk niet alleen voor dat je project op zeer comfortabele wijze tot een goed eind wordt gebracht, ook het daadwerkelijke eindresultaat zal je ongetwijfeld weten te verbazen. Het mag nu dan ook reeds duidelijk zijn dat geen enkele van de aangehaalde harde staalsoorten voor de cobalt boor een obstakel vormt, in tegendeel!


Verkrijgbaar per stuk, maar ook in set
 

Wanneer je regelmatig over een moeilijk te verspanen staalsoort beschikt waarmee je dient te werken kan het interessant zijn om verschillende cobalt boren in huis te halen. Hier bij Borenshop.com bieden we onze klanten met name de mogelijkheid om te kiezen voor een spiraalboor cobalt HSS-E din 338 met 5% cobalt. Je kan er voor kiezen om deze cobalt boren in huis te halen per stuk of per pakje van tien. Dit is uitsluitend het geval wanneer de cobalt boren over een diameter tot 8 mm beschikken. Van zodra er gebruik wordt gemaakt van een grotere diameter zijn ze steeds per stuk aan te kopen. Vooral wanneer je regelmatig projecten hebt met moeilijk te verspanen staalsoorten is het evenwel toch aangeraden om meerdere exemplaren in huis te halen. Zo beschik je altijd over een extra exemplaar mocht dat nodig blijken.

Bestel jouw cobalt boren vandaag nog bij Borenexpert.com
 

Ben je overtuigd van de unieke voordelen die het gebruik van cobalt boren met zich meebrengt? Wil je graag eveneens dergelijke boren in huis halen tegen een zeer scherpe prijs? In dat geval ben je hier bij Borenshop.com aan het juiste adres! Wij maken het voor onze klanten namelijk mogelijk om de beste cobalt boren in huis te halen die beschikken over een uitstekende duurzaamheid en dat zonder dat je er diep voor in de portefeuille dient te tasten. Twijfel dan ook geen moment langer en haal jouw cobalt boren vandaag nog in huis tegen de meest interessante voorwaarden!