Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Stefan Molders | Molders Media - Zaterdag 29 Augustus 2020

  Grote gaten boren in hout en zacht steen met een gatenzaag

  Afslijten van de hardmetalen tand

  Hoewel het door gebruik te maken van een Mandrex multi purpose gatenzaag dus perfect mogelijk is om te boren in zachte steensoorten dien je er rekening mee te houden dat je nadien wellicht niet meer over een optimaal resultaat beschikt bij het boren in houtsoorten. De hardmetalen tand zal dan namelijk een beetje zijn afgesleten wat het resultaat van het boren uiteraard op negatieve wijze zal beïnvloeden.


  Eenvoudiger, sneller en beter

  Eén van onze klanten probeerde een gat te boren in red cedar met behulp van een gewone gatenzaag met fijne vertanding. Dit type gatenzaag is eigenlijk bestemd om een gat te boren in metaal en dat hebben ze geweten. Onze klant stond zomaar ettelijke minuten te boren op één gat. Tijdens het boren was er een enorme rookontwikkeling wat uiteraard alles behalve gezond is. Dat is echter niet alles, want er kon ook worden vastgesteld dat het boren behoorlijk veel tijd in beslag nam. Door gebruik te maken van een gatenzaag met een hardmetalen tand verdween de rookontwikkeling als sneeuw voor de zon. Bovendien kon het gat worden geboord in slechts enkele seconden tijd waardoor er behoorlijk veel tijd kon worden uitgespaard.


  MXQS aansluiting (klik systeem)

  Je kan tijdens het boren eveneens gebruikmaken van de MXQS aansluiting van Mandrex. Dit unieke systeem maakt het mogelijk om de gatenzaag op de houder te bevestigen waardoor je meteen kan gaan boren. Na het boren zal er een zogenaamde houtprop in de gatenzaag zitten. Door de boor los te klikken en deze achteruit te trekken kan de prop op zeer eenvoudige wijze worden verwijderd. Een extra voordeel is ook dat je in het geval van een kleiner gat een grotere gatenzaag erachter kunt klikken. Hierdoor kan je de kleine gatenzaag gebruiken als centerboor om het oude, te kleine gat op zeer eenvoudige wijze te vergroten.


  Alle voordelen van Mandrex MXQS op een rijtje

  Indien je er voor kiest om gebruik te maken van ons unieke Mandrex MXQS systeem kan je rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Niet alleen kan je immers de prop op eenvoudige wijze verwijderen, daarnaast wordt ook het vergroten van een gat absoluut kinderspel. Tel daarbij op dat ook snel wisselen geen enkel probleem is en dat je op veilige wijze kan boren onder een extreme hoek en je hebt meteen voldoende goede redenen om dit systeem in huis te halen!


  Het beste gatenzaagsysteem ter wereld

  Wanneer je gaten wenst te boren in hout of in zacht steen spreekt het voor zich dat je dat steeds zal willen kunnen doen op niet alleen een eenvoudige, maar ook op een veilige manier. Door gebruik te maken van het gatenzaagsysteem van Mandrex in combinatie met de MXQS aansluiting zorg je er voor dat het boren van een gat absoluut kinderspel wordt. Moet je nieuwe gaten boren of ben je op zoek naar een mogelijkheid om eenvoudig een bestaand gat te vergroten? In al deze gevallen is gebruikmaken van ons gatenzaagsysteem in combinatie met het MXQS systeem een absolute aanrader. Zowel voor hobby gebruik als door professionals zal deze manier van boren namelijk ongetwijfeld aan al je verwachtingen weten in te voldoen.

  Hier lees je nieuwste blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking