Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Gatenboor metaal

  Wat kun je met een gatenboor metaal

  Een gatenboor, ook wel gatboor of klokboor genaamd, is een type boor voor relatief grote gaten. Met een gatenboor voor metaal kun je grote gaten boren in diverse metaalsoorten.

  Gatenb... Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Gatenboor metaal

  Wat kun je met een gatenboor metaal

  Een gatenboor, ook wel gatboor of klokboor genaamd, is een type boor voor relatief grote gaten. Met een gatenboor voor metaal kun je grote gaten boren in diverse metaalsoorten.

  Gatenboren zijn verkrijgbaar in diverse diameters. Uiteraard is het materiaal van de gatenboor afgestemd om effectief in metaal te kunnen boren.

  Naast het boren van gaten kun je de gatenboor voor metaal ook gebruiken om metalen schijfjes of rondjes mee te maken. Het weggesneden metalen materiaal is perfect rond en voorzien van een gaatje in het midden. Leuk om bijvoorbeeld als wieltjes te gebruiken voor een knutselproject. Maar dit kan natuurlijk diverse andere doelen dienen.

  Verschil tussen gatenboren en klokboren

  Effectief is er geen verschil tussen een gatenboor en klokboor. Een gatenboor wordt ook wel klokboor genoemd op basis van de vorm. Als je de zaagkant naar beneden houdt doet de vorm denken aan een klassieke klok met klepel, zoals die in een toren hangt.

  Nu dat verschil duidelijk is kun je op zoek naar de gatenboor voor metaal die jou perfect bij het klussen helpt.

  Verschillende soorten gatenboor voor metaal

  Hoofdzakelijk bepalen de we de juiste keuze voor een gatenboor op basis van het materiaal waarin geboord wordt en de gewenste diameter van het gat.

  We onderscheiden de materiaalsoorten:

  - Gatenboor metaal

  - Gatenboor hout

  - Gatenboor steen

   

  Daarnaast is een gatenboor voor metaal in diverse diameters verkrijgbaar. Hoofdzakelijk onderscheiden we:

  - Kleine gatenboor (14 mm - 30 mm)

  - Grote gatenboor (32 mm - 210 mm)


  Gatenboren voor metaal zijn geschikt voor aluminium, staal en plaatstaal. Bij het boren in metaalsoorten met een gatenboor is het aan te raden om een snijolie te gebruiken. Gebruik een wat lager toerental en laat de gatenboor rustig zijn werk doen, zonder druk te zetten.

  Verder is het raadzaam om grotere gaten in etappes te boren. Dat wil zeggen dat je eerst gaten gaat voorboren met een kleine diameter. De gatenboor metaal is meestal uitgerust met een dunne boor in het midden van de boorkop. Deze boor zorgt voor een klein gecentreerd gat in het weg te boren materiaal. Door eerst voor te boren weet je zeker dat je mooi recht in het werkstuk boort. Indien je toch scheef boort met de gatenboor, kun je dat vervolgens met de grotere diameter corrigeren. Met de tweede gatenboor kun je precies de lijn van de eerste boor laten volgen in het metaal, met behulp van die gecentreerde boor. De tweede boor volgt daarmee namelijk de lijn van de eerste boor in het werkstuk. Ideaal!

  Een gatenboor voor metaal is bij uitstek geschikt voor grote uitsparingen voor bijvoorbeeld leidingen, pijpen, kabels, elektra, etc.

  Een bureau met een rond gat voor computerkabels, of een tv meubel met een rond gat aan de achterkant voor de stekker naar het stopcontact, zijn mooie voorbeelden van de doeltreffendheid van een gatenboor.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking